Fugtproblemer på badeværelset

At der ofte er meget fugt på badeværelset kommer næppe som en overraskelse for nogle husejere.problemer_med_fugt_ibadevaerelset

De fleste ved også, at meget fugt i et rum eller hele huset, kan give problemer med skimmelsvamp, som kan have store helbredsmæssige konsekvenser.

Spørgsmålet er så, om du også ved hvad du kan gøre for at forebygge problemerne?

Og hvor forholdsvist let og billigt det er ?

Det allervigtigste er naturligvis udluftning, meget gerne med gennemtræk hvis det er muligt, og faktisk helst ikke hele dagen.

På badeværelset må der gerne være et par grader end i resten af huset.

En god ventilator bør være obligatorisk på alle badeværelser.

Hvordan den ser ud, og om den er fugt- eller tidsstyret er i princippet lige meget. Hvis du hellere selv vil tænde og slukke den manuelt er også underordnet.

Du skal bare finde den model, der passer til din familie.

Noget, der derimod ikke er lige meget er kvaliteten. Vigtigt er det også, at blæseren i ventilatoren er kraftig nok, så den fugtige luft kommer helt ud i det fri. Det siger sig selv, at hvis udluftningsslangen er meget lang, skal der en kraftigere blæser til at få den fugtige luft ud, end hvis luften kun skal kort vej.

Husk at udluftningsslangen skal isoleres oppe på loftet, ellers dannes der kondens når den varme luft fra badeværelset møder den koldere luft på loftet. Og så har du i princippet bare flyttet fugtproblemerne op på loftet!

Ventilator og udluftningsslanger skal renses med jævne mellemrum for at ventilatoren virker optimalt.

Bliv inspireret af andre projekter: